Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Kinesisk toona - Toona sinensis
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Bladfellende tre som blir ca 8 meter høyt. Bærer et fantastisk ungt løvverk med en sterk løk- eller hvitløkssmak som har et høyt næringsinnhold - også på proteiner. Skudd og blader på opptil 20 cm kan høstes, og hvert tre yter ca en 1/2 kg hvert år. Smaken er såpass sterk at noen må koke det i 5-10 minutter. Skudd fra unge frøplanter har en mer delikat smak. Tørkede blader og skudd kan males til et krydder. Frøene kan også spises som spirer på samme måte som mungbønner. Kineserne benytter den som en grønnsak. Plukker du mye, så beskjæres den nok til å beholde en nyttig buskaktig form. De kan da plantes med 1 meters avstand med andre grønnsaker plantet mellom dem. Kinesisk toona kan også styves (Skjæres tvers av i lavere høyde, slik at nye greinskudd kommer til i arbeidshøyde, evt nye rotskudd). Liker mye sol og varme somre. Tåler PH fra 5.5 til 8.0.
Formering av kinesisk toona
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : Bløtlegg frøene i varmt vann i 24 timer etter at de er blitt kuldestratifisert. La de stå til spiring i en temperatur på 25 °C.
Stiklinger : Rotstiklinger fra tidlig vinter til midtvinter. Skjær av 5 mm tykke røtter, vask dem og kutt i lengder på 2.5-5 cm. Legg horisontalt og dekk med frøkompost og deretter vermiculitt.